Osman Ergün Arpacı Kimdir?.

WJJF (World JuJutsu Federation) Türkiye Temsilcisi

Tulpar Self Defense Kurucusu ve Baş Antrenörü

02-05-1968 tarihinde İstanbul’da doğdu.

1989 yılında İ.Ü. İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

Gençlik yıllarında çeşitli dövüş sporları ve savunma sanatlarını tecrübe eden Osman Ergün Arpacı, 1998 yılında Aikido, 2003 yılında JuJutsu, 2012 yılında Krav Maga, 2013 yılında Filipin Savaş Sanatları (PTK) çalışmaya başlamıştır.

Aikido’da 6.Dan Siyah Kuşak ve Uluslararası Eğitmenlik Diplomalarına sahiptir.

JuJutsu’da 5.Dan Siyah Kuşak ‘Renshi’ ve Uluslararası Eğitmenlik Diplomalarına sahiptir.

Fight Code Level 1 Eğitmenidir.

  • Türkiye Aikido Federasyonu ve Nebi VURAL Shihan’ın (7.dan) Eurasia Aikido Organization / Aikido ve Budo Federasyonu’na bağlı olarak Aikido;

  • WJJF (World JuJutsu Federation) Rusya ve Balkanlar Temsilcisi Yavor DYANKOV Shihan’a (7.dan) bağlı olarak JuJutsu;

  • CJJIF (Combat JuJutsu International Federation) Türkiye Temsilcisi Ulusal JuJutsu Federasyonu’na bağlı olarak Combat JuJutsu;

  • Pekiti Tirsia Kali Türkiye Temsilcisi Guro Fırat Erdem’e bağlı olarak Fight Code

    Stick & Knife & Empty Hands Concept ve

    Tulpar Martial Arts Research bünyesinde, kendi hazırladığı program çerçevesinde kadınlar için özel olarak dizayn edilmiş teknikleri ve ekipman kullanımını içeren Yakın Dövüş / Kendini Koruma / Self Defense dersleri vermektedir.

  • Tulpar Self Defense Bünyesinde Farkındalık ve Self Defense üst başlıklı 2 gün süren teorik ve pratik içerikli eğitim seminerleri vermektedir.

  • Yurtdışında çeşitli Ülkelerde Resmi Davetli olarak Devlet görevlilerine özel eğitimler vermektedir.

  • İstanbul dışında Çanakkale, İzmit, Adana gibi başka illerde de düzenli aralıklarla JuJutsu, Krav Maga ve Tulpar Self Defense eğitimleri vermektedir.

  • Eğitim vermenin yanı sıra JuJutsu ve MMA branşlarında Hakemlik yapmakta ve Uluslararası Hakem olarak görev almaya hazırlanmaktadır.

  • Osman Ergün Arpacı, sürekli olarak farklı savaş ve savunma disiplinlerini de incelemekte ve zaman zaman üstad seviyesindeki hocaların eğitim seminerlerine katılmak için Yurtdışına gitmektedir.

  • Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de ilk defa Üniversite Sertifikalı olarak düzenlenen 6 haftalık Fight Code Level 1 Eğitimi çerçevesinde 05-05-2019 tarihinde ‘Japon Savaş Sanatları ve Aikido’ üzerine 4 saatlik uygulamalı bir sunum yapmıştır.

Kurumsal Çalışmalar

  • AvivaSa Emeklilik ve Hayat A.Ş. – Şirket bünyesinde, şirket çalışanlarına yönelik 30 saatlik Self Defense dersleri verilmiştir.

  • Şişe Cam – Kurum Çalışanlarına 4 saatlik ‘Farkındalık ve Kendini Koruma’ Semineri verilmiştir.

  • Okan Üniversitesi’nde 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılında Kredili Ders kapsamında Aikido dersleri verilmiştir.

  • Okan Kolejleri’nde 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılında Kulüp dersi kapsamında Aikido dersleri verilmiştir.

  • Dalyan Club’da Dünya Kadınlar Günü Çerçevesinde 8 saatlik teorik bilgi ve pratik uygulamalı ‘Fakındalık ve Kendini Koruma’ eğitimi vermiştir.

Çeşitli Televizyon ve Instagram Kanallarına Self Defense ve Savunma Sanatları ile ilgili olarak verdiği röportajların isim ve linkleri aşağıdadır.

Youtube da Osman Ergün Arpacı adlı kendi kanalında

https://www.youtube.com/channel/UCQYNPXGDDYXJG9qki7knpaA

Aikido, Jujutsu Krav Maga ve Self Defense ile ilgili teknik videoları vardır.

Bir Aikido-ka Olarak Kişisel Düşüncem:

Savaş sanatının sonuna ‘’do – yol ‘’eki gelince bu, kişinin başkalarına değil, kendisine karşı verdiği mücadelede gösterdiği gelişimi, uğraş verdiği savaş sanatında kendi kişisel olgunlaşmasını zirveye taşımak için bir anlamda ‘nirvanaya, gungfuya, pişmeye’ ulaşmak için yürüdüğü sonsuz yolu ifade eder. Örneğin bir iaido ustası, her kesişinde başka bir savaşçıdan değil, kendi bir önceki kesişinden daha iyi bir kesiş yapmayı hedefler. Bu hedeften sapmak ve başkalarıyla yarış içine girmek, onu yoldan saptırır ve başarısızlığa mahkum eder. Öyle ki, Ai ki do yani evrensel enerji ile uyum yolu sanatını icra eden bir öğrenci, bilinçsiz yetersizlik durumu ile çıktığı yolculukta, yolun sonsuzluğunu ve gerçek amacının başkasından daha iyi olmak değil, kendi ustalık seviyesine ulaşmak olduğunu idrak edemezse, başarıya ulaşması ve kendisini bilinçli yetersizlik, bilinçli yeterlilik ve bilinçsiz yeterlilik süreçlerinden geçirmesi imkansız hale gelir. Yolun sonsuzluğunu ve gerçek amacın kendi fiziksel, ruhsal ve kişisel egolarını yok etmek olduğunu kavrayan öğrenci ise, yaptığı her tekrarda kendisini ustalığa bir adım daha yaklaştırır. Budo yolculuğu asla bitmese de, kendisi her gün bir öncekinden daha yeterli ve güçlü bir şekilde önüne çıkan engelleri teker teker aşarak yola devam edecek ve kendi kişisel ‘Satori’sine ulaşacaktır.

Ueshiba (O-Sensei / “saygıdeğer öğretmen”) “Yalnızca sürekli ve sürekli olarak çalışanlar tekniklerini geliştirebilirler. Gizli tekniklere güvenmek sizi hiçbir yere götürmez. ” (gizli teknik yoktur, derse gelmeyen öğrenci vardır.)

Teşekkür

Aikido öğretisine başlamamı sağlayarak hem fiziksel hem de zihinsel olarak ilerlememe yardımcı olan geçmişteki hocalarım Cevdet Yıldız ve Ayhan Kaya’ya, değerli dostlarım Akif Sümer ve Suna Bayhan’a, her zaman yanımda olan ve koşulsuz desteğini hiç bir zaman esirgemeyerek bu günlere gelmemi sağlayan can yoldaşım, eşim Uğur Kandemir Arpacı’ya, Tekniksel gelişimimde yardımcı olan tüm Sensei, sempai ve kohailerime, bu sunumu hazırlamamda gece gündüz çalışarak destek veren öğrencim, manevi kızım ve ömrüm yeterse Savaş Sanatları konusunda bayrağı teslim edeceğim Deniz Öğütveren’e, Ulusal ve Uluslararası seminerlerde eğitim aldığım tüm Senseilere ve birlikte antrenman yaptığım tüm Aikidokalara, başta Batu Akalın ve İlker Akyaz olmak üzere tüm öğrencilerime ve 14 yıldır izinde yürüdüğüm Nebi Vural Shihan’ıma emekleri ve destekleri için teşekkürü borç bilirim.

Whatsapp'tan Ulaşabilirsiniz!
1